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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  27/06/2018
Tipo de producción científica :  Actividades de Difusión
Autor :  INIA LA ESTANZUELA; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE LECHE; PROGRAMA NACIONAL PASTURAS Y FORRAJES; PROGRAMA NACIONAL CULTIVOS DE SECANO; PROGRAMA NACIONAL PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA
Afiliación :  ESTACIÓN EXPERIMENTAL "DR. ALBERTO BOERGER", INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE LECHE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PASTURAS Y FORRAJES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN CULTIVOS DE SECANO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PROGRAMA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN PRODUCCIÓN DE CARNE Y LANA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Día de Campo: manejo de estrés térmico en ganado lechero.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  La Estanzuela, UY: INIA, 2014.
Páginas :  31 p.
Serie :  (Serie Actividades de Difusión; 728).
ISSN :  1688-9258
Idioma :  Español
Thesagro :  GANADO LECHERO.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10545/1/sad-728.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE33355 - 1INIPC - DDUY/INIA/SAD/2014/728

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  22/11/2019
Actualizado :  22/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  KIRSCHBAUM, D.S.; VICENTE, E.; CANO-TORRES, M.A.; GAMBARDELLA, M.; VEIZAGA-PINTO, F.K.; ANTUNES, L.E.C.
Afiliación :  D.S. KIRSCHBAUM, INTA EEA Famailla?, Tucuma?n, Argentina.; CARLOS ESTEBAN VICENTE CASTRO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; M.A. CANO-TORRES, Facultad de Ingeniería Agronómica, UDCA, Bogotá, Colombia; M. GAMBARDELLA, Facultad de Agronomía e Ing. Forestal, Pontificia Universidad Cato?lica de Chile, Santiago, Chile; F.K. VEIZAGA-PINTO, Gobierno Autónomo Municipal de Comarapa, Prov. Manuel Caballero, Santa Cruz, Bolivia; L.E.C. ANTUNES, EMBRAPA Clima Temperado, Pelotas, RS, Brazil.
Título :  Strawberry in South America: From the Caribbean to Patagonia. (Conference Paper).
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Acta Horticulturae, 2017, Number 1156, Pages 947-956.
Serie :  (Acta Horticulturae; 1156)
ISBN :  978-94-62611-52-8
ISSN :  0567-7572 (print) // 2406-6168 (electronic)
DOI :  10.17660/ActaHortic.2017.1156.140
Idioma :  Inglés
Notas :  In: Acta Horticulturae (ISHS) 1156: VIII International Strawberry Symposium. Conveners: Y. Desjardins, A. Gosselin. Editor: Y. Desjardins. Publication date: 20 April 2017.
Contenido :  ABSTRACT. Across a vast continent, strawberries (Fragaria × ananassa Duch.) are produced and consumed in virtually all the South American (SA) countries, from the Caribbean (Venezuela) to the Patagonia region (Argentina and Chile). Except for the Guyanas, in all SA countries the strawberry industry has strong links with cultural, economic and social aspects. As a whole, South America grows approximately 13200 ha and produces about 350400 t of strawberry, which in some countries are available year round (Argentina, Colombia, Ecuador, Uruguay and Venezuela) due to climatic diversity. In other countries, strawberry production occurs predominantly from spring to autumn (Chile and Peru) or from winter to spring (Brazil, Bolivia and Paraguay). Production volumes vary considerably among countries. Brazil and Chile are the major strawberry producers, with 120000 and 56300 t, respectively. Argentina, Colombia, Ecuador, Peru and Venezuela are within the same range of cultivated area as Chile, but their productions are lower: 45500, 42500, 15000, 22000 and 27600 t, respectively, due to technological issues. Smaller productions can be found in Uruguay (6250 t), Bolivia (4250 t) and Paraguay (3500 t). Most of the fruit are marketed in domestic or regional markets, with a variable portion going for processing (locally or exported). Regarding to the genetic of the planting material used in South America, University of California (UC) cultivars dominate the varietal spectrum. @ ISHS
Palabras claves :  Ancient crops; Argentina; Berries; Brazil; Chile; Colombia; Pests and diseases; Production technology.
Thesagro :  FRESA; FRUTILLA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB102012 - 1PXIAP - DDPP/ACTA HORTICULTURAE/1156/2017
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